Kävelyretki Satavassa, 29.10.2017

Tämän vuoden tapahtumat ovat painottuneet kotiseuturetkiin. Tällä kertaa jatkettiin tutustumista Satavaan. Alku kesällä käytiin Höyttisissä ja tavattiin sen asukkaita, nyt mentiin metsään, sananmukaisesti. Seuraintalolta meitä lähti matkaan 11, metsässä mukaan liittyi vielä yksi, eli tusinalla kuljettiin. Edessä vauhdinpidosta vastasivat retken johtajan Rami Västinsalon opaskoirat. Jokaisen ison kiven päälle piti nousta katsomaan, ovatko kaikki vielä mukana. Onneksi, vauhti samalla vähän tasoittui ja me senioritkin pysyimme mukana.

Isäntäpari ja oppaat kivellä   

Ilma ja maa olivat kosteat, varsinaista sadetta emme silti saaneet. Vettä oli kuitenkin viime päivinä tullut sen verran, että reitillä olevat ojat olivat täynnä. Parissa kohtaa meni kahlaamiseksi, tosin askel tai pari riitti ojan ylittämiseen. Kaikkein korkeimmille mäille emme kiivenneet, mutta nousua silti riitti. Liki puolimatkassa oli sopivan tasainen kallio, nuotiokalliona tunnettu paikka, missä pidettiin vähän pidempi tauko ja syötiin eväät.

Retkeilijöitä edestä ja takaa                                                                      

Nuotiota ei tehty, mutta makkarat saatiin toholla grillatuiksi

Nyt on syöty ja ollaan valmiita jatkamaan taivallusta

Retki oli loistavaa kuntoilua raikkaassa ilmassa ja monipuolisessa maastossa. Askelmittari näytti lähes 11.000 askelta, matkaa liki 6 km, kaloreita paloi 487 kcal, aikaa kului vajaat 3 tuntia, josta kävelyyn oikeuttavaa aikaa oli 2 tuntia. Ilman nykytekniikkaa ei näköjään voi edes metsään enää mennä!

Tässä kuva kuljetusta reitistä, alkumatkasta jäi palanen pois:

 

Hyvän mielen ja kohenevan kunnon lisäksi tuomisina oli kaksi pussillista suppiksia. Parkkipaikalle meitä tuli enää puolet retkeilijöistä. Eivät ne muutkaan eksyneet, menivätpähän vaan oikopolkuja pitkin koteihinsa. Erotessa ehdittiin toki kiittää Ramia retken järjestämisestä.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle