Kuvailta, 22.1.2023

Sunnuntaina 22.1. iltapäivällä pidettiin Kakskertatalolla kuvailta tai paremminkin kuvailtapäivä, joka kääntyi iltaan kuvia ihastellessa. Jukka Lämsä oli näyttämässä kuvia ja videoita viime syksyn matkaltaan Islantiin ja Grönlantiin.

Osallistujia tuli kiitettävästi

Ensin matkattiin Islantiin, jossa pääsimme neliveto maastureiden kyytiin Islannin vesipitoisille teille. Komeita olivat vesiputoukset ja korkeuserot maastossa. Eläinkanta on melko vähäinen, mutta laiskannäköisiä hylkeitä näkyi joissain kuvissa rannalla lankuttamassa ja vedessä uiskentelemassa. Kasvillisuus on myös lähes olematonta eli islantilaisen sanonnan mukaan ”jos koet olevasi eksyksissä metsässä niin nouse seisomaan, näet missä olet”.

Grönlantiin siirryttiin lentäen ja perillä matkaa jatkettiin laivan kyydissä. Laivalta siirryttiin välillä lähemmäs nähtävää zodiackien eli kumiveneiden kanssa. Kumiveneiden pienuus tai paremminkin jäävuorten suuruus näkyi hyvin kuvissa.

Kertomus johdatti meidät jäätiköille ja jäävuorikylään, eli paikkaan, missä jäävuoret kasautuvat matalan vuonon pohjukkaan ja sulavat sinne.

Matkalla tapasimme myös jääkarhuja niin vedessä kuin maalla. Myskihärkiä oli muutama lauma syömässä rinteillä. Suurin anti mielestäni Grönlannin kuvista oli upeat valot ja varjot, jotka tulivat hyvin esille kuvissa, niin auringon kuin kuunkin valaisemana. Eipä voi silti vähätellä upeita otoksia, esimerkiksi kun jäävuoresta lohkesi pala tai koko vuori teki pyörähdyksen tai kun vahingossa kännykällä otettuun videoon tallentui holvikaariluolan katosta putoavan jäälohkareen komea kumahdus.

  

Kiitos Jukka, että pääsimme mukaan matkalle ja kiitos kaikille teille, jotka tulitte mukaan reissuun.

Kyllä me kahviteltiinkin alkuun ja syötiin vähän Madeiran kakkua ja Santiagon mantelikakkua eli oltiin muilla mailla niidenkin osalta.

> -Piia-

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle