Tutustuminen Huudi-museoon, 20.5.2022

Torstaina 19.5.2022 kello 18-21 saimme tutustua Huudi-museon ihmeellisiin laitteisiin, moottoripyöriin ja museon johtajaan Petri Ruususeen Hirvensalossa. Heti pihaan tullessamme meitä oli vastassa "moottoripyörä" Hoikka Raili. Itse katselin sitä ensin, että siinä on varmaan tuleva projekti odottamassa työstöä, mutta luulo oli väärä. Hoikka Raili paljastui kelpo kulkuvälineeksi. Kaiken ruosteen ja kärsimyksen alle on kätketty hienosti akut ja tehty johdotukset piiloon, joten se on sähkökäyttöinen kulkupeli. Illan lopuksi Petri näytti vielä, miten vauhdikkaasti Hoikka Raili kulkee ja pääsipä sitä kokeilemaan vielä Onervakin

Onerva istuu Hoikka Railin puikoissa

Siirryimme sisälle kuulemaan tarinoita, mistä erilaiset moottoripyörät ovat saaneet alkunsa. Oli ilo kuunnella Petrin innokasta tarinointia pyörien synnystä.

Kaikesta näki, että hänellä on valtava intohimo tekemiseen. Pyöriin on käytetty todella paljon aikaa itse tekemiseen ja myös kaikkien materiaalien hankintaan. Pyörissä on käytetty alumiinia, rautaa, saarnia, rottinkia, cameekorua, messinkiä, kuparia, kitara, vanha c kasetti soitin eli aivan käsittämätön määrä erilaisia materiaaleja. Kaikista pyöristä ja fiktiivisistä esineistä näkyy hyvin hänen päivätyönsä, kultasepän, taidokas ja täydellinen kädenjälki. Kaikki pyörät ovat niin täynnä pienenpieniä yksityiskohtia, että tavallisen tallaajan pää on aivan pyörällä. Oma suosikkini on pyörä nimeltä Amor. Kaikista pyöristä ja muusta taiteesta löytyy hienot kuvat sivustolta www.petri.ruusunen.fi

Alakerran työtilasta löytyi moottoripyörät, koruja mm. Suomen kuninkaan kääty, valaisimia ja joitakin fiktiivisiä laitteita. Yläkerrassa oli vielä kapeahko tila, jossa oli lisää fiktiivisiä laiteita, kitarapöytä ja koruja. Museossa on valtava määrä taidokkaasti tehtyjä ja loistavan tarinan omaavia moottoripyöriä ja taideteoksia.

Olimme onnekkaita, että pääsimme tutustumaan tähän mielenkiintoiseen ja mukaansa tempaisevaan museoon ja sen johtajaan. Kiitos tuhannesti ikimuistoisesta ja hauskasta illasta niin Petri Ruususelle kuin mukana olleille.

-Piia-

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle