Kahvipussit kassiksi -kurssi, 9.6.2015

Jo viime talvena, kun suunnittelimme kahvipussikurssia, ilmoitti Santra, että voisimme tulla heille, retkelle Kulhon saareen. Niinpä sovimme päiväksi 9.6.2015 ja sovimme heti, että silloin on kaunis aurinkoinen päivä. Niin kävi, että saimme upean aurinkoisen päivän. Kokoontuminen oli Kulhonvalkamaan, josta Jakke ja Santra noutivat kaikki yhdeksän veneellä Kulhoon, paitsi Piian, joka saapui omin avuin kajakilla kauniiseen Kulhon saareen, ja perillä odotti vielä naapurin rouvakin. Kaikkiaan tilaisuuteen osallistui venekuskin lisäksi naisenergiaa 12 henkilön voimin.

Tulossa Kulhoon, kolme kannella, muut sisällä

Ihastelimme puutarhaa, joka oli todella upea ja niin kauniin vehreä, kukkia ja hyötykasveja löytyi runsaasti. Emäntä päätti aloittaa kurssin ruokailulla, joten heti pääsimme täysien patojen ääreen, kyllä maistui. Ruoan jälkeen pääsimme itse asiaan.

Meeri Pohjankukka oli saapunut opastamaan meitä kahvipussien vaikeaan maailmaan, kuten saimme huomata. Alkuun Meeri näytti meille, mitä kaikkea kahvipusseista voi tehdä: koreja, kasseja, tabletteja, koristejoutsenen....

Valmista rekvisiittaa, edessä joutsen

Aluksi kuunneltiin                                               

Ja sitten tehtiin itse                                                

Aloimme leikata ja taitella pusseja, jokainen osallistui tekemiseen omien taitojen ja viitseliäisyyden mukaan. Iloinen puheen sorina täytti Koskisten talon koko päivän ajan. Väkersimme ja väkersimme ja saimme jotain aikaankin, kahville ei meinannut malttaa ruveta useista käskyistä huolimatta. Kahvitauko väliin teki kyllä hyvää, saivat sormet vähän aikaa levähtää. Jatkoimme vielä tovin ja sitten oli aika kerätä kamppeet kasaan. Paluukyyti oli yhtä ihana kuin tulokin eli kaikki pääsivät pienen merimatkan jälkeen takaisin Kulhonvalkamaan. Tuhannet kiitokset Santralle ja Jakkelle kaikista päivän hemmotteluista ja kiitos Meerille kärsivällisyydestä meitä opettaessa. Päivä oli kaikin puolin onnistunut!

Piia

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle