Eläkeläisten kalastuspäivä, 28.10.2018

Uusi avaus tapahtumiin, eläkeläisten kalastuspäivä 24.10.2018! Anneli Rantalaiho toimi primus motorina ja kutsui porukan mökilleen viettämään tätä tapahtumaa. Paikalla oli 15 aiheesta kiinnostunutta osallistujaa. Rannassa ja merellä oli kaunista ja hieman kylmää, mutta jutustelut ja syömiset tapahtuivat Annelin viihtyisässä lämpimässä tuvassa.  

Päivä oli hyvä, ihmiset iloisia ja tyytyväisiä päivän annista. Siinä käytiin läpi Suomen kalakantaa, kalastuslakia ja säännöksiä.

Tässä ne ovat, Suomen kalat!

Jokainen pääsi kokeilemaan verkon vetoa ja halukkaat Tomppasfishingin kalaveneellä jigittämään Ekvallan ja Kulhon välissä olevalle matalikolle. Kalaa tuli, ahventa ja kuhaa, isoin ahven 35 cm. Ja mikä erikoisinta, kalaa saatiin vain naisten retkellä, miehet eivät saaneet tällä kertaa mitään.

Verkkokalastusta laiturilta (mummokalastusta, toisessa päässä poiju)

Kalaa nousee

Kalan perkauksessa ja fileoinnissa saatiin opastusta ja kukin pääsi myös kokeilemaan sitä käytännössä. Oppaat olivat hyviä, paljon tietoa ja kokemusta saatiin.

Fileointirasti

Kaiken kaikkiaan erittäin kiva tapahtuma, jolle suunniteltiin heti jatkoa, eli kalansyönti-/kalareseptitapahtumaa ensi vuodelle!

Tarinan aiheet Markulta ja Ritvalta, kuvat Ritvan kamerasta. Katso myös Tomppasfishingin fb-sivuilta www.facebook.com/tomppasfishing/.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle